Boek een adem- en ijs training voor een event of groep

In de adem- en ijs training op locatie streven we naar een diepere verbinding met onszelf en met de andere deelnemers door middel van ademhaling, mindset en blootstelling aan kou. Deze training biedt een uitstekende gelegenheid voor teambuilding! Het daagt de deelnemers uit om op een andere manier om te gaan met stress en heeft meetbare effecten op vermoeidheidsklachten, het versterken van het immuunsysteem, het verminderen van chronische klachten en het herontdekken van onze natuurlijke blijheid, enthousiasme en vreugde in het leven. Door deze workshop te ervaren, kunnen we een diepgaande transformatie teweegbrengen en een positieve invloed hebben op zowel individueel welzijn als teamdynamiek.

Doel van de training

Een ademsessie en een ijsbad zijn natuurlijk geweldige ervaringen en kunnen zeker iets zijn om van je bucketlist af te strepen. Echter, ik wil de groep graag een laag dieper meenemen. Voor mij vormen adem- en ijs training een waardevolle aanvulling op een gezonde levensstijl. Naast het zorgen voor mijn lichaam door gezond te eten en te sporten, maak ik gebruik van ademwerk om tot rust te komen en te ontstressen. De koude training helpt mij om veerkrachtig te zijn tegen invloeden van buitenaf en versterkt mijn mindset. Deze praktijken gaan verder dan alleen het ervaren van bijzondere momenten; ze vormen een integraal onderdeel van mijn streven naar een gebalanceerd en vitaal leven.

De training is opgedeeld in twee doelen:

 1. Herkennen en veranderen van jouw staat
 2. Leren omgaan met stressvolle situatie

Kennis delen

Tijdens de training neem ik de groep graag mee in een leerzame reis. We zullen dieper ingaan op de theorie achter stressherkenning en behandelen verschillende ademtechnieken om terug te keren naar een gewenste staat van rust en balans. Bovendien zullen we ons verdiepen in de fysiologie van het lichaam, waarbij we bespreken waar stress voor dient en wat er precies in ons lichaam gebeurt wanneer we stress ervaren. Door deze kennis te vergaren, zullen we beter begrijpen hoe ons lichaam reageert op stress en hoe we effectiever kunnen omgaan met stressvolle situaties.

 • Theorie over de fysiologie van het lichaam
 • De belangrijkste voordelen van adem- en ijs training

Diep verbonden ademen

Vervolgens zullen we als groep de kracht van verbonden ademen ervaren. Dit is het moment waarop de magie ontstaat. De deelnemers worden even losgemaakt van al hun conditioneringen en krijgen de gelegenheid om puur te ervaren. Na de ademsessie zullen we merken dat iedereen zich in een diepe staat van focus bevindt. Het is een prachtige gemoedstoestand waarin we ons bewustzijn versterken en waarin we ons volledig kunnen onderdompelen. Deze collectieve ervaring biedt de ruimte om dieper in onszelf te duiken en nieuwe inzichten te verkennen. Het creƫert een sfeer van verbondenheid en opent de deur naar persoonlijke groei en transformatie.

 • Bewust naar het lichaam luisteren
 • Loslaten van stress en spanning

Leren omgaan met stressvolle situatie

Als laatste onderdeel gaan we ons onderdompelen in een (gecontroleerde) stressvolle situatie. Met een ijsbad train je jezelf om comfortabel te worden in het oncomfortabele. Zodra je het ijs ingaat, geeft je lichaam een enorme stressprikkel af. Het 'vecht- of vlucht' systeem wordt geactiveerd en alles schreeuwt in jou om eruit te stappen. Door te focussen op je ademhaling en met de juiste mindset, kun je weer in controle komen. Als je dit vaak genoeg traint, kun je stressvolle situaties in het dagelijks leven herkennen en deze techniek toepassen om de controle weer terug te pakken.

 • Het leren omgaan met stress
 • Beter omgaan met kou
 • Meer vertrouwen in lichaam en geest

Praktische informatie

Een adem- en ijs training duurt ongeveer 3 uur.

 • Introductie / theorie
 • Begeleide ademsessie
  Uitleg techniek gevolgd door diepe ademsessie met krachtige muziek.
 • Pauze moment
  Moment om met elkaar te reflecteren en te genieten van gezonde snacks en wat te drinken.
 • IJsbad ervaring
  Onder begeleiding stap je het ijsbad in en leer ik jou door middel van adem en mindset om comfortabel te worden in het oncomfortabele.
 • Afsluiting
  Tijd om vragen te stellen of gewoon lekker te kletsen met elkaar

Wat moeten de deelnemers meenemen?

 • Makkelijk zittende kleding
 • Yoga matje + dekentje (slaapzak)
 • Zwemkleding + handdoek
 • Warme kleding voor na afloop

Boek een training voor jouw event of groep

Interesse in een adem- en ijs training op maat voor jouw event of groep? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact op voor meer informatie.