HTUSM staat voor Hard Times United Strong Men. Dit is een event wat georganiseerd wordt door o.a. Miro Vermeer in Eindhoven. Dit event is bedoelt voor mannen die net dat stapje extra willen zetten om hun leven op orde te krijgen. Zowel mentaal, fysiek en financieel. Samen met Joel Longayroux van United Brotherhood mochten wij het onderdeel adem- en ijs training faciliteren.

Van actiestand terugschakelen naar ruststand

De mannen hadden een zwaar programma met veel fysieke uitdagingen. Zodra ze bij ons onderdeel aankwamen zaten ze hoog in hun energie. Met die energie direct een ijsbad in maakt de uitdaging alleen maar moeilijker. Om een aantal minuten in het ijs te kunnen zitten moet je met rust en focus het bad in gaan. Aan ons de taak om de mannen terug te laten schakelen naar hun ruststand door middel van een krachtige ademsessie.

Volledige focus in het ijsbad.

Met een ijsbad train je jezelf om comfortabel te worden in het oncomfortabele. Zodra je het ijs ingaat, geeft je lichaam een enorme stressprikkel af. Het fight or flight systeem wordt geactiveerd en alles schreeuwt in jou om eruit te stappen. Door te focussen op je ademhaling en met de juiste mindset, kun je weer in controle komen. Als je dit vaak genoeg traint, kun je stressvolle situaties in het dagelijks leven herkennen en deze techniek toepassen om de controle weer terug te pakken.

Broederschap

De kracht die vrijkomt als mannen gezamenlijk door uitdagingen heen gaan is krachtig en inspirerend. Ook als dit betekent om uit de massa te stappen. In het onbekende te gaan staan. Alleen. En om hier een onderdeel van te zijn en iedereen te begeleiden is zacht gezegd geweldig.

Voel jij je aangesproken of geïnspireerd volg dan Miro Vermeer op Instagram voor zijn aankomende events. Hieronder de aftermovie .

Interesse?

Ben jij ook op zoek naar een invulling voor mentale weerbaarheid op jouw event? Neem dan contact op en wie weet kunnen wij elkaar helpen!

Aankomende events
Bekijk de aankomende events of krijg een impressie van voorgaande events