Zaterdag 19 november mocht ik deel uit maken van een speciaal event waar we de brug slaan tussen educatie en coaching; ademwerk, stressregulatie, psycho-educatie, copingsmechanisme en koudetraining.

Doel van het event

Een verbonden ademsessie in combinatie met een ijsbad is op zichzelf al een bijzondere ervaring. Tijdens dit event wilde wij wat extra's meegeven aan de groep.

  1. Het herkennen en veranderen van jouw staat van zijn
  2. Hoe om te gaan met stressvolle situaties

Herkennen en veranderen van jouw staat van zijn

Wij leven in een tijd en maatschappij waar stress een enorme boosdoener is. Veel van ons worden geleefd en ervaren dagelijks chronische stress. Het is daarom van belang om regelmatig een stap terug te doen en te leren ontspannen.

Wij hebben de groep meegenomen in de fysiologie van het lichaam. Wat heeft stress voor invloed op ons zenuwstelsel en daarmee onze staat van zijn?

Hoe kunnen we onze staat van zijn beïnvloeden met onze adem?

Stressregulatie

Het ijsbad stond centraal als de (gecontroleerde) stressvolle situatie. Hoe reageer jij bij acute stress? Met de combinatie van adem en mindset hebben wij de groep geleerd om comfortabel te worden in het oncomfortabele. Door dit te trainen kan je stress herkennen en heb je de tools om het heft weer in eigen hand te nemen.

Het was intens, maar super fijn. Bedankt voor de warme begeleiding.

Dank voor dit bijzonder mooie event!

Wij hebben ontzettend genoten van hoe iedereen dit aan is gegaan; grenzen aangekeken en gecontroleerd, vastgepakt en losgelaten, gevochten en overgegeven, gehuild en ook zeker gelachen.

Interesse gekregen?

Ben jij ook op zoek naar een invulling voor mentale weerbaarheid op jouw event? Neem dan contact op en wie weet kunnen wij elkaar helpen!

Aankomende events
Bekijk de aankomende events of krijg een impressie van voorgaande events